Lektion 1 – Fordøjelsens opbygning og funktion

I denne lektion får du en introduktion til fordøjelsessystemet. Det er et stort og komplekst system, og vi kradser kun lige i overfladen her. Som behandler er det i praktisk forstand et af de allervigtigste systemer i kroppen, og vi vil derfor opfordrer dig til at holde dig opdateret på området og være nysgerrig på ny viden – også når du er færdig med dette kursus.

Der findes masser af litteratur og ny forskning på området. Lige i tiden er der særlig stor fokus på mikrofloraen og dens betydning for hele kroppens sundhed. Forhåbentlig lukker det op for en større holistisk synsvinkel i vores konventionelle sundhedssystem. Se fx artiklen her, hvor man har undersøgt børns tendens til at udvikle astma og sammenholdt det med deres mikroflora:

https://videnskab.dk/krop-sundhed/studie-disse-boern-har-86-procents-risiko-for-astma

Der findes meget mere af samme slags – dette er blot for at illustrere hvad retning forskningen går, og på hvilken måde dit studie af anatomi og fysiologi kan gavne dig i dit videre liv. I det her tilfælde kan det være gavnligt hvis du gerne vil vide noget mere om astma, behandle astma eller lignende.

Modul 9 dækker over kapitel 8 i bogen, s. 303 – 344.

Ønsker du at downloade en samlet PDF-fil med slides til hele modul 9, så finder du den her.

Læs s. 303 – 310 i bogen. Du finder slides til lektionen her.

Her finder du alt materiale der kan downloades, som er tilknyttet denne lektion. Du finder links til de samme dokumenter under fanen 'lektion'. Lektion 1 - Fordøjelsens opbygning og funktion Samlede slides til modul 9