Velkommen

Vi glæder mig rigtig meget til at følges med dig igennem sygdomslæren, hvor vi sammen skal se på, hvad der sker med det raske menneske, når forsvarsværkerne ikke er stærke nok. Med andre ord skal vi nu se på det syge menneske.

Ofte er dem vi ser i vores klinik (uanset hvilken type komplementær behandler du er), ikke helt raske. Måske er de ikke syge, men bare ikke på toppen. Måske er de syge, men ved det ikke selv. Måske er de virkelig alvorligt syge og har brug for støtte – eller måske er de kronisk syge, og behandlingen er en del af en vedligeholdelse af den tilstand de befinder sig i.

Uanset hvilken klient der kommer ind i din klinik, er det vigtigt, at du ved, om du må og kan behandle vedkommende. En stor del af denne vurdering er naturligvis fagspecifik. Men, der er alligevel nogle generelle retningslinjer, som du skal lære at kende.

For at kunne vurdere om du skal behandle din klient, eller om du skal sende din klient hjem, til læge eller på sygehuset, så skal du have et grundlæggende kendskab til de forskellige sygdomme som mennesker typisk fejler.

Du skal ikke være læge, du skal heller ikke diagnosticere din klient. Men du skal vide hvordan du hjælper vedkommende allerbedst videre.

Download slides til videoen her.