|

Harpiks salve

En salve som for alvor er nyttig til at hele sår! Tænk på, hvordan grantræerne producere masser af harpiks, når barken får en skade! Træet producerer harpiks for at hele såret, og disse egenskaber kan vi som mennesker også få lidt glæde af.

Ingredienser

  • 1 del harpiks
  • 2 dele ekstra jomfru olivenolie
  • Bivoks, enten revet eller som granulat
  • Evt. Osteklæde

Du behøver ikke være præcis med mængderne her, men gerne med proportionerne. Konsistensen på salven afhænger af, hvad du gerne vil bruge den til. Overvej at lave den rimelig blød hvis du skal bruge den til sårheling (det er ikke sjovt at gnide en sej salve ind i et åbent sår). Er det især til muskelspændinger, kan det være godt at der skal gnubbes en del, da det øger blodcirkulationen under huden. Du kan enten varme forsigtigt op i en gryde ved meget lav temperatur og konstant omrøring eller bruge et vandbad. Smelt størstedelen af harpiksen. Det gør ikke noget at den er klistret ind i grannåle, bark og lignende. Bland olivenolien i, og rør grundigt. Si væsken igennem et osteklæde for at få grannåle og lignende ud (har du ren harpiks kan du springe dette trin over). Hæld væsken tilbage i gryden/skålen.

Hæld nu bivoks i. Brug ca. 1 del bivoks til 4 dele færdig væske. Det bedste er at hælde noget i, smelte det hele under omrøring, og hælde en lille smule væske i et shotglas, som du stiller i fryseren i ½-1 minut. Test herefter om konsistensen er som du ønsker. Justér efter med olivenolie eller bivoks.

Similar Posts

Skriv et svar